PAUL NIJGH-PENNINGEN UITGEREIKT AAN DE ZORGPROFESSIONALS IN ROTTERDAMOm het jaar wordt aan een aantal stadsgenoten de Paul Nijgh-penning uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis. Dit jaar zijn op maandag 13 juni de Paul Nijgh-penningen door Burgmeester Aboutaleb uitgereikt aan zes zorgprofessionals uit verschillende disciplines.

De penning is bedoeld voor stadsgenoten ‘die zich bijzonder hebben onderscheiden op beroepsmatig of honorair gebied’. Tijdens de coronaperiode stonden alle zorgprofessionals vooraan om alle mensen met een coronabesmetting te helpen. Daarom heeft het bestuur besloten om zes penningen uit te reiken in plaats van de gebruikelijke drie. De zes laureaten hebben de penningen namens alle zorgprofessionals in Rotterdam ontvangen.

“De coronacrisis heeft grote impact gehad op zorgprofessionals. In het begin kregen zij veel support van de Nederlandse bevolking met ook een groot landelijk applaus, maar naar mate de corona maatregelen voortduurden, voelden zij minder waardering. Daarom verdienen alle zorgprofessionals in Rotterdam deze penning als blijk van waardering. Samen vertegenwoordigen de huidige zes Laureaten alle in de zorg werkzame disciplines”, aldus Kees Vrijdag, voorzitter van de stichting Paul Nijgh-penning.

De zes Paul Nijgh-Penningen zijn door de burgemeester uitgereikt aan Timo Boelsums (GGD), Annemarieke van Heiningen (IC-verpleegkundigen), Rutger Jongejan (Ambulancechauffeurs en hulpverleners), Claudia Mulders (Laboranten), Dilek Kaya Topal (Schoonmakers) en Anne Hanschke (‘Hulptroepen’).

LAUREATENGGD
Timo Boelsums

‘Hulptroepen’
Anne Hanschke

IC-verpleegkundigen
Annemarieke van Heiningen

Ambulancechauffeurs
Rutger Jongejan

Schoonmakers
Dilek Kaya Topal

Laboranten (virologie)
Claudia Mulders

Series van OPEN Rotterdam
Paul Nijgh-penningDe Paul Nijgh-penning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan Rotterdammers die op een positieve manier impact maken op de stad en haar inwoners. Het bestuur van de stichting kijkt daarbij naar creativiteit, leiderschap en doorzettingsvermogen.