UITREIKING 2021

UITREIKING 2021, IN HET STADHUIS.Tijdens een ceremonie op de Vlaggenparade Rotterdam heeft wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport) de namen bekend gemaakt van medewerkers uit zes ‘zorgdomeinen’ die in november de Paul Nijgh-penning krijgen uitgereikt uit handen van Burgemeester Aboutaleb. Dat zijn:

Laureaten 2021
Timo Boelsums

GGD


Anne Hanschke

‘Hulptroepen’


Annemarieke van Heijningen

IC-verpleegkundigen


Rutger Jongejan

Ambulancechauffeur


Dilek Kaya Topal

Schoonmakers


Claudia Mulders

Laboranten (virologie)

EDITIE 2021 IN TEKEN VAN GEZONDHEIDSZORG.Het bestuur van de stichting Paul Nijgh-penning heeft voor de tweejaarlijkse toekenning gekozen voor het thema Gezondheidszorg. Vanwege de uitzonderlijke situatie in de afgelopen anderhalf jaar heeft het bestuur ervoor gekozen zes medewerkers van verschillende gebieden in de zorg ‘op het schild te hijsen’, zoals Jochem Oosting, directeur Thorax Centrum van het Erasmus MC het formuleerde tijdens zijn inleiding bij het Vlaghijsmoment.
Wethouder De Langen wees in zijn bekendmaking op de vier criteria die nodig zijn om in aanmerking te komen voor de Paul Nijgh-penning: creatieve geest, oorspronkelijkheid, leiderschap en doorzettingsvermogen. Tijdens de corona-pandemie hebben alle zorgmedewerkers hiervan in hoge mate blijk gegeven.
Vanaf deze week zal er wekelijks een kort filmportret van de zorggroep te zien zijn op Open Rotterdam. Woensdagavond 13 oktober is de kick-off van deze serie met een reportage over het Vlaghijsmoment op de Vlaggenparade met diverse interviews.